Основну частину робочої поїздки в Дніпропетровську область Президент Петро Порошенко присвятив відвідинам Державного підприємства КБ «Південне» імені М. К. Янгеля. Там глава держави провів нараду щодо стану, проблем і перспектив розвитку космічної галузі. Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов представив проекти в аерокосмічній, оборонно-промисловій і транспортній галузях. Це зокрема участь у міжнародних проектах «Морський старт» і «Наземний старт»; у спільному українсько-бразильському проекті «Циклон-4», розробка ракети-носія середнього класу «Антарес», виробництво супутників дистанційного зондування Землі «Січ». Обговорено й перспективи співпраці у космічній галузі з іншими зацікавленими державами, зокрема з Казахстаном.

Петро Порошенко доручив включити в державне оборонне замовлення наступного року продукцію ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім.  О. М. Макарова». Передовсім — відкрити фінансування виробництва високоточної зброї, крилатих ракет, комплексу тактичної зброї. «Ми маємо бути впевнені, що наша армія, Збройні сили, їхнє оснащення відповідає найкращим світовим зразкам», — наголосив Президент.

Президенту показали нові зразки високоточної зброї. Фото Михайла ПАЛІНЧАКА

Під час ознайомлення з виробничими потужностями «Південмашу» і спілкування з його працівниками Петро Порошенко зазначив, що Україна має повернути собі статус космічної держави. «Наші космічні вироби виготовляли в кооперації з Російською Федерацією. Тепер усі постачання припинено, і в цих надважких умовах керівництво КБ «Південне», трудовий колектив знайшли можливість і готові запропонувати послуги всьому світу», — передає слова Президента його прес-служба. До слова, нині підприємство має спільні проекти з Бразилією, напрацювання із США, перспективний напрям співробітництва з Туреччиною.

Під час виступу на нараді з представниками промислових підприємств області глава держави підтримав створення в органах влади експертної агенції зі страхування ризиків експортерів. «Це буде зроблено коштом держави», — сказав він, наголошуючи, що роботу з організації агенції слід розпочати одразу після парламентських виборів.

Президент вкотре підкреслив, що для влади пріоритет — оборона держави. Але це не може виправдовувати затримку проведення реформ для відродження економіки. Саме тому він закликав вітчизняних виробників вносити свої пропозиції щодо реформ у галузі економіки та в питанні організації страхування експортних ризиків. У цьому контексті глава держави додав, що завдяки Угоді про асоціацію з ЄС умови ведення економічної діяльності в Україні кардинально змінилися на краще.

А студентам Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара Петро Порошенко разом із віце-прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та заступником Глави АП Дмитром Шимківим представив «Стратегію реформ-2020». Представників ЗМІ поінформували про те, що Президент підписав Закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»