Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Днями у Києві в рамках акційних тижнів, що організовані мережею «Футбол проти расизму в Європі», відбулася конференція «Футбол проти дискримінації, за єднання та мир». Захід, зініційований Федерацією футболу України та Східно-Європейським інститутом розвитку, пройшов за участю партнерів з ФІФА, УЄФА, ОПФКУ «Прем’єр-ліга», ПФЛ та FARE.

Засідання розпочалося з вшанування хвилиною мовчання загиблих на сході країни. А перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов у своїй промові особливо відзначив ультрас футбольних клубів, які об’єдналися та захищають честь країни в зоні АТО. Не можна не помітити також  збільшення проявів патріотизму на трибунах, де постійно лунає український гімн та звучать відповідні гасла. Однією з найголовніших тем сьогодні є ситуація навколо кримських футбольних клубів. І позиція національної федерації щодо цього питання залишається незмінною, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Учасники конференції підбили підсумки всіх соціальних і гуманітарних проектів із запобігання дискримінації та расизму, що відбулися впродовж року; заходів, що мали суспільну значущість, вплинули на підвищення рівня толерантності, а також розвитку здорового ставлення до футбольного вболівання, подолання дискримінації через футбол заради єднання та миру в Україні.

У підсумку ухвалено зміни до фінальної версії резолюції «Футбол без ненависті та дискримінації». А також анонсовано створення робочої групи з організації аматорської футбольної ліги з командами, до складу яких входитимуть представники етнічних меншин, корінних народів та різних діаспор, що проживають в Україні. Цей проект планується впровадити під патронатом ФФУ та за координації Східно-Європейського інституту розвитку.