Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ«Найкраща відповідь президенту Путіну , що Україна це успішна і процвітаюча європейська держава, яка підтримується США», наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю каналу CNN під час робочого візиту до Вашингтона.

Арсеній Яценюк зауважив, що Уряд України провів важкі й болючі реформи: «Ми хочемо зробити країну кращою. Ми хочемо поліпшити інвестиційний клімат».

Він закликав інвесторів зі США приходити в Україну: «Американські інвестори в Україні стануть ще одним захисним щитом. Це шлях, як підняти нашу економіку і зробити Україну історією успіху», — наголосив глава Уряду.

Арсеній Яценюк привітав рішення Уряду США направити до України військових для проведення тренувальної місії бійців української Нацгвардії, а також надати технічну допомогу у вигляді електронного оснащення: «Але нам потрібно більше, насамперед — оборонювальна зброя, аби зупинити Росію».

«Росія постачає терористам сотні танків, сотні гармат, сучасну артилерію, навіть SA-11, SA-15 та SA-22. Понад 10 тисяч російських військових є на території України. І 30 тисяч очолюваних Росією терористів, тренованих російською ФСБ та російською армією», — сказав він.

Глава Уряду наголосив, що президент Путін «бореться не тільки з Україною — він бореться з усім вільним світом»: «Потрібно усвідомити, що Росія становить загрозу для США, ЄС та світового порядку».

Єдине вирішення для деескалації ситуації, яке є сьогодні на порядку денному, наголосив він, — на сьогодні — це Мінські домовленості: «Але щоб зробити це вирішення реальним і щоб виконати Мінські домовленості, ми повинні підкріпити дипломатичні зусилля сильною українською армією».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності зберегти єдність між ЄС та США і «діяти сміливо, мудро та спільно проти російської агресії»: «Вільний світ має зупинити російську агресію і змусити Росію заплатити ціну та дотримуватися міжнародного права».