Створена при Івано-Франківській міській раді комісія з легалізації заробітної плати та зайнятості населення торік легалізувала зарплату працівникам міста більш як на мільйон гривень. На виплату зарплати «в конвертах» погоджуються не від хорошого життя. «Хай хоч така, аби була!» — кажуть ті, хто влаштовується на роботу з тіньовою зарплатою, таким чином рятуючись від безробіття, а отже, й від безгрошів’я. Проте втрачають не тільки самі працівники — втрачає й територіальна громада загалом. Адже від рівня заробітної плати найманих працівників залежить надходження податку з доходів фізичних осіб — основного джерела наповнення місцевих бюджетів. А від цього, у свою чергу, залежить вирішення багатьох нагальних для тієї територіальної громади питань, зокрема й утримання місцевої інфраструктури.

Тому можна сказати, що створена при Івано-Франківській міськраді комісія з легалізації заробітної плати та зайнятості населення працює на все місто загалом і на конкретного його жителя зокрема. При комісії діє рейдова робоча група.

— Торік її спеціалісти проаналізували роботу 1436 суб’єктів господарської діяльності і виявили 1040 неоформлених належним чином найманих працівників, — розповідає директор департаменту соціальної політики міськради Олександра Заклинська. — Вдалося довести до пуття 978 трудових договорів і легалізувати заробітну плату на суму більш як мільйон 113 тисяч гривень.

Роботодавці, які не усунули «мирним шляхом» порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками, тепер мають справу з міською податковою. За виявленими рейдовою групою правопорушеннями 29 суб’єктів господарської діяльності притягнуто до адміністративної відповідальності.

Ще один важливий аспект діяльності рейдової групи — роз’яснювати громадянам, на які соціальні ризики вони себе наражають, якщо не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

— Порівняно з 2012-м, торік збільшилася сума легалізованої заробітної плати, а отже, й кількість працівників, з якими були укладені належним чином трудові договори, — продовжує Олександра Заклинська. — Значно, а саме у 2,7 раза, зменшилась кількість договорів, які укладали на неповну зайнятість — на половину, а то й чверть ставки.