Фото Миколи ШОТА

До головного дня країни Тернопільщина подивувала  найбільшим намальованим орнаментом вишиванки.

В обласному центрі на вулиці Бродівській залізничники колись обнесли своє господарство біло-сірою огорожею-стіною. Оновити та прикрасити її взялися два молоді тернопільські, як кажуть самі, вільні митці Олег Голубович та Андрій Васильчишин. Їхнє бажання підтримали в обласній раді. Задумів виникло кілька, та  згодом вирішили, що найкраще буде, якщо з’явиться величезний оздоблювальний візерунок української вишиванки. Впродовж семи днів від світання до смеркання Олег та Андрій працювали над встановленням рекорду. Передовсім стіну очистили від грибка та бруду, відтак про∂рунтували її й двічі побілили, аж тоді взялися розмічати орнамент.

На малювання візерунка на стіні витратили 120 літрів білої фарби, а також 25 літрів червоної та 20 літрів чорної. Книга рекордів України зафіксувала висоту орнаменту 1 метр 55 сантиметрів, загальну довжину 228 метрів і видала відповідні дипломи. Цікаво й те, що домальовувати орнамент на останньому відрізку стіни із задоволенням зголосилися Мері Тірацуян з Вірменії, Євген Фесенко (Росія), Георгій Анчев з болгарського Пловдива та деякі інші учасники першого Світового конгресу українських молодіжних організацій, що відбувався в Тернополі.

А на фасаді будівлі Тернопільських облради та облдержадміністрації замайорів найбільший Державний прапор України. Його встановили з ініціативи обласної влади, виготовили ж за кошти меценатів.