Технічне рішення, яке дасть змогу значно розширити потужність словацького газотранспортного маршруту, запропонувала НАК «Нафтогаз України» тамтешньому операторові газотранспортної системи (ГТС) Eustream. «Нафтогаз» сподівається, що словацький оператор підтримає швидке впровадження нової технології і збільшення потужності газопроводу», — йдеться в повідомленні вітчизняної компанії.

За даними операторів ГТС Словаччини і України, в жовтні було зафіксовано два рекорди добових поставок газу в Україну: 18 жовтня — 27,6 мільйона кубометрів, а 20 жовтня — 28,3 мільйона. Поточна проектна потужність газопроводу, повідомляє УНІАН, становить близько 27 мільйонів кубометрів на день (близько 10 мільярдів кубів на рік). 

Операторові газотранспортної системи України «Укртрансгазу» з боку Словаччини за 20 днів жовтня надійшло 518,3 мільйона кубометрів палива, куди увійшов також і норвезький газ, який країна почала одержувати з 1 жовтня. Загалом із початку року з Європи до України надійшло 2,7 мільярда кубометрів блакитного палива.