МЗС України уважно стежить за останніми подіями у Придністровському регіоні Молдови та закликає до мирного врегулювання проблемних питань економічного й соціально-гуманітарного характеру у відносинах між Кишиневом і Тирасполем без жодних деструктивних зовнішніх втручань.

Україна є і залишатиметься активним учасником процесу придністровського врегулювання і виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова. Україна продовжує виступати за якнайшвидше виведення з території Придністровського регіону Молдови російських військ, утилізації боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, переформатування місії на Дністрі з військової в цивільну.

Протягом десяти років Україна протистоїть російській агресії та вже понад два роки чинить опір повномасштабному вторгненню росії. Наша держава як ніхто інший знає, що таке жахи війни і яка ціна миру. Ми докладаємо й докладатимемо всіх зусиль для збереження стабільності та зміцнення безпеки в Європі, а також запобігання будь-яким спробам росії дестабілізувати Молдову чи інші країни нашого регіону, йдеться в заяві вітчизняного МЗС.