Де і як знайти роботу? Це питання одним з  перших турбує вимушених переселенців зі східних і південних регіонів України, які знайшли прихисток в інших областях. У Державному центрі зайнятості (ДЦЗ) зауважують, що за період з 1 березня по 10 листопада 2014 року до його регіональних підрозділів звернулися 23,4 тисячі переселенців з АР Крим, м. Севастополя, Донеччини та Луганщини. З них статус зареєстрованого безробітного отримали 13,9 тисячі осіб, допомогу у зв’язку з безробіттям — 8,9 тисячі. А ось працевлаштувалися за направленням ДЦЗ всього 3,9 тисячі переселенців. Це небагато, однак тут варто врахувати, що до цих структур звертаються далеко не всі. Хтось шукає роботу через рідних і знайомих, хтось вивчає інформацію на інтернет-ресурсах тощо.

Щоб ефективніше допомогти переселенцям, ДЦЗ, як повідомила його прес-служба, зорганізував системну інформаційно-роз’яснювальну роботу у виїзному режимі: в місцях тимчасового розміщення переселенців, на залізничних та автовокзалах, автостанціях тощо. З 1 березня по 10 листопада проведено 2065 таких заходів, якими було охоплено понад 35,1 тисячі людей.

ДОВІДКА «УК»

0-800-50-50-60 зі стаціонарного телефону та 730 з мобільного — Інформаційно-довідкова телефонна система державної служби зайнятості.

www.trud.gov.ua — на цьому сайті можна ознайомитися з інформацією про послуги державної служби зайнятості та актуальні вакансії. База вакансій оновлюється щодня.