Депутати Держдуми від провладної партії «Єдина Росія» підготували запит на ім'я генпрокурора Росії Юрія Чайки з вимогою провести прокурорську перевірку подій, які відбувалися в період розпаду СРСР, передає Бі-бі-сі з посиланням на «Известия».

«На підставі звернення та прокурорської перевірки депутати розраховують на порушення кримінальних справ, у тому числі і щодо останнього радянського керівника – Михайла Горбачова», – пише видання.

У той же час перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов в інтерв'ю агентству Інтерфакс назвав заклики депутатів Держдуми судити його за розвал країни повною дурістю і прагненням до особистого піару.

«Їм подобається, що про них говорять, називають їх імена, але заклик абсолютно непродуманий і з точки зору історичних фактів абсолютно необгрунтований. Якщо це заздрість, то заздрити нема чому», – наводить агентство слова Горбачова.

«А про те , що я комусь заважаю, говорить той факт, що останні 20 днів кілька разів повідомляли про те , що я вже помер. Совісті немає у цих людей. Я, безумовно, на такі заяви не реагую, тому займаюся справою і своїм здоров'ям», – сказав екс-президент.