Темою чергового випуску проекту «Хоробрі серця» на каналі 1+1 стала неймовірна мужність українських матерів.

У студії  перебували мами українських військових: Галина Гутник, 23-річний син якої загинув у зоні АТО, рятуючи життя  побратимів, і Людмила Мінюк, син якої також добровольцем вирушив захищати Україну і його вбили в бою.

Поховавши сина, Людмила Мінюк допомагає українським бійцям як волонтер і часто буває на фронті. Тому добре знає, що відбувається нині на передовій.

— Нещодавно приїхала з району, який трохи далі, ніж Дебальцеве. Там тривають дуже серйозні бої. Незважаючи на перемир’я, наших хлопців обстрілюють з мінометів. А на початку вересня загарбники випробували на них нову зброю, — розповіла Людмила.

Крім того, на зв’язок зі студією «Хоробрих сердець» вийшла російська правозахисниця Олена Васильєва.  Нині вона перебуває в Україні, щоб розшукати поховання російських солдатів.

— У Росії матері не розуміють, куди кинуті їхні діти-військовослужбовці, строковики. Їм кажуть, що вони на навчаннях. Насправді знаходжу деяких з них тут, на території України, вже в могилах невідомих солдатів. На сході України  загинули близько 4500 російських військових, — розповіла правозахисниця.