Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляє, що Росія фінансує підривну та диверсійну діяльність в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю СNN.

«Сильніша країна спочатку окуповує частину території слабшої, а пізніше фінансує диверсійні дії під приводом етнічних проблем», – зазначив Сікорський.

Він підкреслив, що не існує проблеми етнічних росіян в Україні, на які посилається Росія як привід для втручання у внутрішні справи України. «У Криму і східній Україні усі розмовляють російською мовою, функціонують російські ЗМІ, і до сьогодні етнічні проблеми там не існували», – зауважив Сікорський.

Міністр додав що є багато методів для розв'язання можливих конфліктів на національній основі. Проте нинішню ситуацію Сікорський назвав «неприпустимою». Він нагадав, що США і ЄС підтвердили, що запровадять третій етап економічних санкцій щодо Росії, якщо Кремль продовжить окупацію України, а про посилення санкцій проти Москви вже заявили США, Європа піде за ними.

Проводячи паралелі з історією Польщі, Сікорський наголосив, що Росія завжди шукає приводу для захисту національної меншини. «Добре знаємо цю історію. Це як спостереження за оперою, лібрето якої добре відоме. Це абсолютно неприпустимо, адже в Європі немає жодної країни, де не проживали б етнічні меншини. Якщо розпочнемо змінювати кордони під приводом їх захисту, то повернемося до пекла XX століття», – підсумував Сікорський.

УКРІНФОРМ