У вівторок відбулася ХХІХ звітно-виборна Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету. В засіданні форуму взяли участь президент Європейських олімпійських комітетів, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету, уповноважений президента МОК Томаса Баха Патрік Хіккі, керівники національних олімпійських федерацій, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, уславлені олімпійці, представники громадських організацій.

«Спорт підтримуємо та підтримуватимемо не тільки фінансово та на рівні повноважень, а й на рівні цінностей. Український уряд і Міністерство молоді та спорту й надалі робитимуть для цього все належне, — зазначив, вітаючи учасників зібрання, міністр молоді та спорту Дмитро Булатов. Він зауважив, що Україну знають і поважають у світі, зокрема й за досягнення, які з року в рік здобуває олімпійська родина.

На цьому засіданні Героя України Сергія Бубку, який очолює Національний олімпійський комітет України з 2005 року, було переобрано на пост президента НОК на наступні чотири роки.

Зазначимо, що Сергій Бубка має визначні спортивні здобутки. Він — уславлений олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон та рекордсмен світу зі стрибків із жердиною, має вагомий світовий досвід як спортивний менеджер, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету, а також як віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах уже привітав Сергія Бубку з переобранням та засвідчив повну готовність Міжнародного олімпійського комітету надавати всебічну й постійну підтримку роботі Національного олімпійського комітету України. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»