НОВІ ПОТУЖНОСТІ. Нинішнього року поблизу м.Сміла на Черкащині, на території колишніх площ машинобудівного заводу «Орізон» заплановане відкриття потужного заводу з виробництва замороженої плодоовочевої продукції. Проект буде презентований у Києві на четвертій міжнародній конференції «Картопля та овочі України – 2012». 

Завод «Смілянська холодня» планується ввести в експлуатацію вже 1 червня цього року. В перший рік роботи виробничі потужності нового підприємства становитимуть не менше 10 тис. тонн, а вже до 2013 року в планах його власників — збільшити річне виробництво до 15 тис. тонн. Планується, що протягом кількох найближчих років завод покриє не менше 40% усієї потреби внутрішнього ринку в замороженій плодоовочевій продукції.

Реалізація цього проекту дасть можливість створити додатково 85 нових робочих місць, забезпечити виконання програми розвитку овочівництва в Смілянському та суміжних районах. Сума інвестицій для пуску підприємства становить приблизно 10 млн грн.

На території району планується збудувати комбікормовий завод з елеватором. Інвестує будівництво українська аграрна корпорація, що взяла в оренду три земельні ділянки. Попередня вартість проекту — 100 млн євро.