Чотири золоті й дві срібні нагороди здобули днями українські фехтувальники на міжнародній арені. Зокрема в італійському місті Леньяно, де з 24 по 26 жовтня проходив перший етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок нового сезону, українка Анфіса Почкалова додала до своєї колекції медаль найвищого гатунку. У півфіналі та фіналі українка здолала  іменитих суперниць: срібну призерку лондонської Олімпіади Брітту Хайдеманн та срібну призерку пекінських Ігор Ану Марію Бранзу, чим забезпечила собі перше в кар’єрі «золото» етапу Кубка світу в дорослій віковій категорії, повідомляє сайт національної Федерації фехтування.

Відразу два «срібла» вибороли українці на юніорському етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який відбувся 25—26 жовтня в болгарському місті Пловдив.

В індивідуальному турнірі до чвертьфіналу вдалося пройти двом українцям: Костянтинові Воронову і Богданові Платонову.  Турнірна таблиця склалася так, що якби обидва українці здобули перемогу в своїх поєдинках, то у півфіналі вони б зустрілися між собою. Однак доля розпорядилася інакше, і у півфінал вдалося вийти тільки Платонову, а Воронов з рахунком 13:15 поступився Франческо Бонсанто (Італія). Платонов, навпаки, виграв чвертьфінальну сутичку з німцем Доменіком Кочем (15:12), далі переміг кривдника Воронова Бонсанто (15:11), однак у фіналі поступився росіянину Дмитрові  Даниленку (3:15).

А українська шаблістка Ірина Щукла стала переможницею етапу Кубка світу з фехтування на шаблях серед юніорів, який відбувся у польському місті Сосновець. У фіналі Ірина з перевагою в один удар здобула перемогу над росіянкою Катериною Костіною (15:14). Тим часом Володимир Соколов завоював золоту нагороду чемпіонату світу серед ветеранів з фехтування на шпагах, який проходить цими днями в угорському місті Дебрецені. Так Володимир підтвердив звання найсильнішого шпажиста планети у віковій категорії 50 років і старші, здобуте ним на торішньому чемпіонаті світу серед ветеранів у Варні. У фіналі Володимир переміг австрійського спортсмена Луку Картільєрра з рахунком 10:5.