Київська міська державна адміністрація має наміри внести зміни до процедури надання дозволів на будівництво, зобов’язавши компанії-забудовники зводити в пріоритетному порядку соціальні об’єкти.

За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Анни Старостенко, місцева влада також планує внести зміни до процедури надання земельних ділянок, наприклад дозвільних документів. Адже  чимало компаній-забудовників не мають жодного бажання займатися зведенням соціальних об’єктів і будують лише житлові комплекси. «Вони це пояснюють тим, що не мають зайвих коштів. Хоча згідно з нашим законодавством відбудова соціальної інфраструктури є їхнім прямим обов’язком», — зазначає міський чиновник.

Окрім того, на думку Анни Старостенко, нині, через брак місць у дитячих садочках, мерія розглядає можливість прилаштування таких об’єктів на перших поверхах новобудов.

Слід сказати, що такі самі благі наміри мала і попередня місцева влада за часів президентства Віктора Януковича. Зокрема цим намагався ретельно опікуватись колишній голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. Проте, як бачимо, це питання вирішити дуже складно. Чи вистачить новій столичній владі сил та наполегливості остаточно подолати цю проблему, покаже час.