БЛАГОЧИННІСТЬ. Можна очікувати, що невдовзі в кожному дитбудинку сімейного типу Києва з’явиться власне авто. В усякому разі, голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що столиця знайде можливість до кінця року забезпечити ці заклади автотранспортом.

«Перша ластівка», точніше, новенький шестимісний «Ford», з’явився у дитбудинку сімейного типу, який очолює киянка мама-вихователька Валентина Вовк. У цій сім’ї — сім прийомних дітей. На шестиріччя родини завітав столичний очільник, з подарунками — побутовою технікою і довгоочікуваною автівкою. Він зауважив:

— Сьогодні ще шість дитбудинків сімейного типу в Києві не мають власного автотранспорту. Переконаний, що залучивши спонсорів та благодійні організації, ми вже цього року зможемо розв’язати проблему.

Безумовно, транспортне питання — не єдине, що виникає в таких закладах. Як повідомила прес-служба КМДА, батьків-вихователів турбують також сімейний відпочинок та забезпечення житлом повнолітніх дітей. Олександр Попов пообіцяв найближчим часом посприяти у їхньому вирішенні.

Тепер і на ринок можна їздити, і на відпочинок. Фото УНІАН

ДОВІДКА «УК»

У столиці 84% дітей-сиріт забезпечені сімейним вихованням. Окрім майже двох тисяч дітей, які проживають з опікунами, у Києві діє 33 прийомні сім’ї, де виховується 42 дитини, та 11 дитбудинків сімейного типу, до яких влаштовано 83 сироти. Планується відкрити ще 10 таких закладів.