На Вінниччині відновили проведення обласного студентського дебатного турніру. Зробили це управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації за ініціативи з обласним осередком ВГО «Федерація дебатів України», громадською організацією «Ідея», зважаючи на значний потенціал гри щодо розвитку у гравців лінгвістичних, інтелектуальних, соціальних навичок та умінь.

Уперше вінничани  провели обласний студентський дебатний турнір у 2011 році, і він мав добрі відгуки. Другий —  відбудеться в листопаді цього року. Підготовча робота вже почалася. Його організатори, за участю тренерів  Федерації дебатів України,  провели ввідний тренінг з методики гри,  під час якого ознайомили із її правилами, основними принципами та вимогами студентів 14 вищих навчальних закладів І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації.

До організаторської роботи активно долучився студентський парламент Вінниччини. «Дебати — невідривна від життя інтелектуальна гра, яка вчить бачити проблеми, з’ясовувати їх причини та шукати шляхи вирішення. Участь молоді у таких турнірах сприяє розвитку риторики, інтелектуального мислення, вміння вести дискусію, вчить шукати аргументи, переконувати та доводити свою думку. Дебати — не лише гра, це акумулювання молодіжної громадської думки», — зауважила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна. Наразі студентів вищих навчальних закладів чекають відбірні тури, переможці яких представлятимуть свої заклади на обласному турнірі.