Українець Данило Болдирєв днями став володарем Великого Кубка світу зі скелелазіння. Для цього наДанило Болдирєв  цього року зробив хет-трик. Фото з сайту risk.ru останньому етапі у китайському місті Вуджанг  йому вистачило десятого місця у вправі на швидкість.

Остаточний результат українського спортсмена в підсумковій таблиці за 2014 рік — 461 очко (в тому числі за 2 «золота», 2 «бронзи» та «срібло» на різних етапах), тоді як найближчий його переслідувач чех Лібор Хроза, який на фінальному етапі виборов «срібло», за підсумками року здобув 439 очок. Бронзовим призером світових кубкових змагань став Марчін Дзенскі з Польщі, в його активі — 402 очки.

Таким чином, Данило цього року оформив унікальний для скелелазіння хет-трик: він став чемпіоном світу, переможцем Кубка світу та автором світового рекорду.

Наставником Данила Болдирєва з восьми років є заслужений тренер України Анна Філенко. У 2011 році  спорт смен уперше в історії українського скелелазіння виборов  друге і третє місця на чемпіонаті світу, а також став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів. У 2012-му  він посів другу сходинку на Кубку світу в Китаї та першу —  у фіналі Кубка світу в Кореї. У 2013 р. Данило зайняв четвертий щабель на IX Всесвітніх іграх (м. Калі, Колумбія) та фінішував третім на чемпіонаті Європи (Франція).