МОЖЛИВОСТІ. Підприємства вітчизняної молочної галузі цілком здатні повністю замістити своєю продукцією імпорт. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, відвідавши один із молочних заводів Київської області. Він нагадав, що зараз Кабінет Міністрів завершує розробку державної програми активізації економіки на 2013—2014 роки, у якій зокрема передбачено заходи з підтримки м’ясо-молочної галузі.

Зі слів Прем’єр-міністра, за останні 20 років в Україні значно скоротилося виробництво молока, а тому виникли диспропорції між рівнем закупівельних цін і рентабельністю молочного виробництва. З іншого боку, фактично всі молочні продукти належать до соціально значимих продуктів харчування, і на них поширюється державне регулювання цін, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Наше завдання — знайти компроміс ціни на товар, його доступності й зацікавленості виробників розвивати галузь, розширювати виробництво, будувати нові підприємства, щоб наші люди отримували якісну продукцію», — резюмував Микола Азаров.