Президент Петро Порошенко зустрівся з Головою комітету з міжнародних питань Європейського парламенту Елмаром Броком. Сторони обговорили нещодавні домовленості щодо синхронізації ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованої на 16 вересня, коли Верховна Рада та Європарламент мають одночасно затвердити документ.

Президент укотре наголосив, що «жодних змін до тексту Угоди про асоціацію вноситися не буде». Зі свого боку Елмар Брок підтвердив той факт, що попри тиск з боку РФ, європейська сторона та Україна не пішли на жодні зміни в тексті. «Ця Угода дуже вигідна для України: вона відкриває великі можливості. Але все залежатиме від українців та української влади, якій для отримання цих переваг потрібно провести глибокі реформи, — наголосив євродепутат. — Угода дасть змогу Україні піти шляхом реформ у таких важливих сферах, як верховенство права, демократія, а також і в економічній площині. Відповідні зміни в законодавстві зроблять Україну конкурентоздатнішою на міжнародному ринку.

Вже тепер, на етапі попереднього застосування Угоди, ми бачимо зростання українського експорту до ЄС на 14 відсотків». Сторони також обговорили реалізацію Мирного плану Президента України, зокрема законодавчі ініціативи задля збереження миру на Донбасі, повідомляє прес-служба глави держави. «Я вдячний Президенту за наміри запропонувати антикорупційну реформу і ухвалити закони для децентралізації влади і застосування амністії в рамках мирного врегулювання. Це кроки, які сприятимуть реалізації Мирного плану на сході країни, — заявив Елмар Брок. — Закон про амністію є дуже важливим для об’єднання країни, і та ціна, яку треба заплатити за мир, навіть якщо вам це не подобається, це ціна за мир та свободу, яку потрібно заплатити». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»