Нині в Україні відбувається процес оновлення кадрового складу органів влади. Суспільство приділяє цьому особливу увагу, адже, аби заново побудувати нову — європейську — Україну, потрібні люди зi свіжими ідеями, не заплямовані корупційними схемами попередньої влади. Телекомунікаційна палата України вже оприлюднювала Позиційні заяви про формування складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в яких було зазначено вимоги до кандидатів на посаду членів цього органу влади.

Телекомпалата впевнена, що Національна рада — це той орган, який мусить бути рівновіддаленим як від гравців ринку, так і від політиків. Тому, на думку укладачів заяви, кандидати не повинні бути (ні в минулому, ні тепер) членами партій та мати у власності (або у власності афілійованих осіб) частки або цінні папери підприємств сфери медіа або телекомунікацій. Крім того, посаду члена Національної ради не може обіймати особа, яка за останні 5 років уже була членом Національної ради або ж — працівником його апарату.

Також Телекомпалата спільно з провідними асоціаціями у сфері медіа бере участь у підготовці Меморандуму про дотримання процедури висунення та обрання кандидатур на посаду членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Днями у Телекомпалаті відбулася зустріч з обговорення можливих претендентів до Національної ради, на якій прийняли рішення висунути на цю позицію свого представника — директора Телекомунікаційної палати України Костянтина Грiцака.

Костянтин Грiцак має вищу юридичну освіту та майже п’ятнадцятирічний досвід роботи у сфері медіа та телекомунікацій. Він — активний учасник індустріальних подій у сфері платного телебачення, член громадських рад при Держтелерадіо та Національній комісії з регулювання зв’язку, учасник робочої групи з підготовки нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і заслужено користується авторитетом серед колег.

У новому складі Національної ради спільно зі своїми колегами йому під силу буде впоратися  з вирішенням актуальних проблем сфери платного телебачення.