Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури провела засідання Змішаної комісії з перевезень з Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини. Підсумок роботи — продовження лібералізації вантажних перевезень. Транспортний безвіз, або ж лібералізація вантажних перевезень із Туреччиною, містить двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом.

«Вдячний турецьким колегам за конструктивну співпрацю для розвитку економік обох країн. Продовження лібералізації вантажних перевезень — приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми постачаємо в Туреччину, майже 15% — автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% усього обсягу товарів», — наголосив віцепрем’єр­міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Тож для виконання вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів. Домовленості містять бездозвільний проїзд для в’їзду порожніх вантажівок. Відповідне рішення зафіксовано протоколом засідання.

Окрім цього, вдалося збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на тисячу — до 3500.

«Важливу увагу в питанні співпраці з Туреччиною ми приділяємо і перевезенням пасажирів. У межах реформи міжнародних автобусних перевезень верифікуємо всі автобусні маршрути, щоб мати актуальну мережу та дати змогу бізнесу відкривати нові. Працюємо щодо можливостей виконання нерегулярних перевезень — домовилися про 400 дозволів на такі поїздки. Найближчим часом частину цих дозволів буде доставлено в Україну для видачі перевізникам», — цитує заступника міністра Сергія Деркача Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.