Голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко вже визначився, де розташують державну адміністрацію. Власне, йдеться відразу про три населені пункти, адже відповідно до його розпорядження ОДА та її структурні підрозділи будуть працювати, як і раніше, в Маріуполі, а також у Слов`янську й Краматорську.

Новопризначений керівник Донеччини зробив і перші кадрові зміни — першим заступником голови ОДА став Олександр Кривцов, який донедавна працював заступником голови Донецької обласної ради. А щодо головних завдань, які стоять перед тамтешньою владою, то вони залишаються незмінними. «Перше, що ми мусимо зробити, це встановити мир, — каже Олександр Кіхтенко. — Друге — почати відбудову зруйнованої інфраструктури. І найголовніша наша стратегічна ціль — відновити попередні і звичні кордони Донеччини».

Безумовно, голова ОДА звернув увагу і на необхідність соціального захисту, якого потребують тутешні жителі. Причому керівник області вважає, що держава нині має здійснювати всі відповідні виплати і на територіях, що тимчасово окуповані і перебувають під контролем самопроголошеної ДНР. «На моє переконання, ми зобов’язані виплачувати там пенсії, адже це наші люди, які заробили ці гроші власною працею», — чітко висловив власну позицію Олександр Кіхтенко. Нині ж на цих територіях пенсіонери позбавлені можливості отримувати належні їм виплати. Ті ж, у кого є змога, переоформляють пенсії у населених пунктах, підконтрольних українській владі. А подальші шляхи розв’язання згаданої проблеми найближчим часом попередньо опрацюють місцеві органи влади і конкретні пропозиції нададуть Кабінету Міністрів та Президентові України.