ЩЕПЛЕННЯ. За тиждень роботи прищепили вже понад тисячу Тузиків та Мурчиків.  Про це розповіла  начальник відділу департаменту житлового господарства  міської ради Вікторія Богатирь. За її словами,  цьогорічна кампанія проходить краще, ніж минулого року. Для її проведення  КП «Житлокомсервіс» надає приміщення на території своїх ділянок. Наразі в місті виділено 66 таких приміщень. Вакцина закуповується за державні кошти, власник  оплачує лише оформлення довідки у розмірі 2,98 гривні. Для вакцинації домашніх улюбленців заготовлено близько 7 тисяч доз вакцини.

Всі харків’яни зобов’язані вакцинувати домашніх улюбленців від сказу.
Фото прес-служби Харківської міської ради

Вікторія Богатирь також поінформувала, що вакцинація проти сказу проводиться  у Харкові щороку. Цьогоріч вона розпочалася в березні і триватиме до середини  квітня. Після цього фахівці перейдуть до щеплення тварин, які проживають у мешканців приватного сектору. Якщо ж комусь із господарів  потрібно вакцинувати своїх улюбленців в іншу пору року, вони можуть звернутися до приватних ветеринарних клінік. Ліцензованих ветзакладів, які можуть надавати такі послуги в Харкові, — близько півтора десятка.

— Вакцинація, зокрема бездомних і домашніх собак, яка  проводиться в місті,  вже дає свої відчутні результати, — констатує Вікторія Богатирь. — У 2012 році, наприклад, у Харкові не було зареєстровано жодного випадку сказу. Згідно з міськими правилами утримання домашніх тварин, усі їх власники зобов’язані вакцинувати  від  цієї недуги своїх улюбленців.

Результатами роботи з вакцинації тварин, яка регулярно проводиться в Харкові  останніми роками, задоволені й санітарні лікарі. За їхньою інформацією, за січень і лютий  нинішнього року в місті не було зареєстровано жодного випадку захворювання на сказ серед тварин.