Відзначення 729-ї річниці від дня заснування Черкас розпочалося з масової пробіжки 6 червня. Її в рамках Олімпійського дня бігу влаштували в Долині троянд. Аби позмагатися в спритності, там від самого ранку зібралися сотні городян. Наймолодшим учасникам забігу — по п’ять років, найстаршим — за 80. На старт цього дня виходили як аматори, так і професійні легкоатлети. Спортсмени долали різні дистанції: одна з найдовших — 600 метрів. Як зазначають організатори, вони у такий спосіб пропагують здоровий і активний спосіб життя.

— Країна мусить триматися на активному й здоровому способі життя. Молоде покоління має розуміти, що йому, можливо, треба буде стати на захист своєї родини, міста чи держави, — зауважив віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, який долучився до черкаських бігунів. — У нас сьогодні подвійне завдання: пропагуємо масовий спорт, активний і здоровий спосіб життя, а також спортивне й військове виховання. Оскільки кожен має зростати патріотом України!

Кожен учасник змагань отримав сертифікат за підписом президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха.

Цього дня уперше відбувся спортивно-розважальний проект «Челімпійські ігри», завдяки якому черкащани змогли спробувати себе у досить кумедних «видах спорту» та добре розважитись, граючи в «бампербол», «фітнесбол», «сліпий волейбол, змагаючись в естафетному бігу з перешкодами та на веселих перегонах. У ці червневі дні футбольна команда «Черкаський Дніпро» також  відсвяткувала ювілей — 60-ту річницю від дня заснування. З цієї нагоди на Центральному стадіоні міста влаштували художньо-спортивне дійство. Від самого ранку гравці клубу ділилися своїми вміннями з дітьми-початківцями, потому там розіграли Кубок області з футболу. А ще стадіоном пройшли кілька поколінь гравців головної команди нашого міста.

Напередодні святкування Дня міста відбулося  відкриття п’ятого сезону мистецького проекту «Білий Рояль». Під «Музику натхненної душі», а саме з такою назвою розпочинається сезон концертних виступів, ожив і музичний фонтан. На звуки різноманітних мелодій, до високої поезії потяглися люди разом з діточками. Відомі мелодії великих композиторів світу минулої та сучасної пори оживили мистецьке життя міста.