У СВІТІ. Будівля Оперного театру в Дамаску зазнала мінометного обстрілу. Поранення отримали шість людей, передає УКРІНФОРМ з посиланням на сирійське державне інформаційне агентство SANA.

«За попередньою інформацією, 6 осіб постраждали від мінометних снарядів, випущених терористами по будівлі Оперного театру в Дамаску», – зазначається в повідомленні.

В неділю мінометні снаряди впали в Дамаску також у житловому районі Закак Ас-Сахр і недалеко від будівлі міністерства вищої освіти. В результаті 10 людей отримали поранення, завдано матеріального збитку.

Як повідомлялося, збройні сутички в Сирії охопили вже майже усю країну. В результаті впродовж останніх двох років загинули понад 70 тис. людей. Країна перебуває в глибокій гуманітарній кризі, понад 3 млн людей були вимушені залишити свої будинки, з них понад 1 млн втекли до сусідніх країн.

Уряд Сирії заявляє, що стикається, головним чином, з терористськими групами, що озброюються і фінансовані великою регіональною і міжнародною антисирійською змовою.