ТЕМПЕРАТУРНИЙ АПОКАЛІПСИС.У Франції через потужні грози без електропостачання залишились понад 160 тисяч людей. Негода вирує другий день. Штормові попередження оголошені у понад 40 департаментах країни. Під час грози швидкість вітру сягала 100 км/год. Повалені дерева обірвали лінії електропередачі.

Потужні зливи затопили підземні паркінги у Бордо. Між цим містом і Парижем на кілька годин було перерване швидкісне залізничне сполучення. На паризьких вокзалах скупчились до півмільйона людей, які планували на вихідні поїхати на море.

Тим часом Німеччина потерпає від спеки. Стовпчик термометра у Мюнхені сягнув позначки у 41 градус. У неділю в Берліні очікують до +38. Містяни рятуються від спеки на пляжах біля озер, а також у відкритих басейнах.

Африканські температури випробовують на міцність також італійців і туристів, які нині відпочивають на Аппенінах. У семи містах країни, зокрема у Флоренції, Римі і Вероні, оголошено найвищий рівень небезпеки. У столиці Італії на вихідні очікують до +40, а у південних регіонах і на Сардинії +42 градуси.

Copyright © 2013 euronews