Десятки людей пікетували будівлю Альберт-холла, де проходив виступ співачки Валерії і інших російських виконавців, які підтримують антиукраїнську політику президента РФ Володимира Путіна, передає УКРІНФОРМ.

Як розповів каналу BBC один із активістів, протестувальники вирішили публічно висловити невдоволення висловлюваннями «кишенькових» виконавців.

Мітингувальники принесли з собою українські прапори, перекреслені фотографії Валерії і її чоловіка Йосипа Пригожина, листівки з написом «Ганьба тобі, Альберт-хол».

Демонстрацію організували дві групи - рух вихідців із Росії «Говоріть голосніше» і «Лондонський Євромайдан», що об'єднує представників української діаспори.

Раніше рух «Говоріть голосніше» зібрав більше чотирьох тисяч підписів під петицією на адресу британської влади з проханням заборонити в'їзд до країни Валерії та іншим співакам. Українські ж активісти закликали дирекцію Альберт-холла скасувати виступ росіянки, щоб репутація концертного залу не постраждала.

Незважаючи на протести, Валерія залишилася задоволена своїм виступом у Лондоні. Вона подякувала публіці за теплий прийом. При в'їзді до Великої Британії, проте, не обійшлося без труднощів. Як розповів Йосип Пригожин, сім'ю співачки протримали на кордоні вісім годин.