У вінницьких центрах первинної медико-санітарної допомоги впроваджують електронну картку пацієнта. Швидкий доступ до інформації, зручність у користуванні та чітко продуманий механізм роботи з програмою підвищать ефективність роботи медичного персоналу, а також конфіденційність даних пацієнта. Це підтвердив пілотний проект в одному з таких центрів — №6, який обслуговує майже 70 тисяч жителів. Система функціонує також у муніципальному діагностичному центрі.

— Доступ до картки має обмежена кількість осіб. А на введення даних не треба витрачати багато часу, оскільки вони набираються у визначені шаблони, — зауважила начальник відділу департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олена Житанська.

Також програма забезпечує широкі можливості аналізу даних та полегшує обмін інформацією з іншими медичними установами. На сьогодні роботи з впровадження електронної картки пацієнта тривають ще у чотирьох центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Вже частково створено кабельну мережу в них та їхніх філіях, придбано комп’ютерну техніку, на яку встановлюють базове і спеціалізоване ліцензоване програмне забезпечення. Усі центри та їх філії буде об’єднано лініями зв’язку з департаментом охорони здоров’я міської ради та серверним обладнанням.