Два новенькі тролейбуси виробництва Білорусі відтепер освоюють миколаївські проспекти. В комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» відбулася урочиста презентація поповнення парку. В заході взяли участь перші особи міста і області, вони й стали першими пасажирами.

За словами Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова, «ці тролейбуси — перша ластівка в справі розбудови міської транспортної інфраструктури. Ми з керівництвом області вирішили об’єднати зусилля задля розвитку трамвайно-тролейбусних перевезень, адже електротранспорт найбільш соціальний та екологічний.  Плануємо відродити старі маршрути, а також, використовуючи потужну матеріально-технічну базу Миколаївелектротрансу, розвивати тут комунальне підприємство з пасажирських перевезень. Розуміємо: поки не буде серйозної альтернативи «маршруткам», якість перевезень не зміниться», — сказав міський голова журналістам.

Новенькі тролейбуси вже на вулицях Миколаєва. Фото автора

Нарікання на якість міських перевезень представники обласної та міської влади чують чи не щодня. Люди не задоволені низьким рівнем транспортного обслуговування, високою платою за проїзд, лихацтвом на дорогах, відмовою у перевезенні пільговиків. Розширення тролейбусного парку — один із кроків, що частково розв’яже ці проблеми і розвантажить головні магістралі міста.

Прикрашені кульками із написом «Сучасний тролейбус — рідному місту» електромашини вийшли на маршрут №2, найпопулярніший серед городян, від станції Миколаїв пасажирський до мікрорайону Намив.

Водночас було презентовано ще один тролейбус, який, за словами керівника КП «Миколаївелектротранс» Дмитра Лісовського, відновлено силами і коштом підприємства фактично з металобрухту.

Найближчим часом, за словами Юрія Гранатурова, на миколаївців чекає ще кілька новацій. Протягом найближчих тижнів буде відновлено тролейбусний маршрут №4 Намив — старий залізничний вокзал, що дасть змогу людям похилого віку відвідувати ринок на Привокзальній площі, де продукти значно дешевші, ніж на ринках міста.

— Ми знайдемо кошти в бюджеті, щоб закуповувати нові тролейбуси в робочому режимі. Нині люди вимагають комфортнішого транспорту. Такі тролейбуси набагато ефективніші для перевезення пасажирів, — переконаний голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков. — Ми змогли скоротити деякі витрати області для придбання нових тролейбусів. Щодо розвитку комунального транспорту існує проект, який ми втілимо в життя 2015 року. КП «Миколаївелектротранс» має бути регулятором транспортних послуг у місті.

Перші пасажири цілком задоволені комфортом та зручністю нових тролейбусів. І економія для сімейного бюджету вагома. А пенсіонерам та іншим пільговикам не доводиться принижуватися перед водіями маршруток.