На Миколаївському тепловозоремонтному заводі відновлюють військову техніку. Так, за останній час тут відремонтовано і модернізовано техніку мало не для всіх військових частин і з’єднань, дислокованих на території Миколаївщини. Понад два десятки броньованих БТРів, УАЗів та КамАЗів передано 79-й окремій аеромобільній бригаді, Феодосійському батальйону морської піхоти, підрозділу 73-го морського центру спеціального призначення, спецпідрозділу патрульної служби особливого призначення «Миколаїв», авіаційній частині.

Днями силами дочірнього підприємства Миколаївського тепловозоремонтного відремонтовано легендарний середній десантний корабель «Кіровоград». Цей корабель навесні 2014 року захопили в анексованому Криму, а пізніше передали в несправному стані Україні. Миколаївські спеціалісти безоплатно та в короткі строки відремонтували головну ходову машину на кораблі та передали «Кіровоград» екіпажу. Тож корабель може виконувати завдання за призначенням.

Відновлений корабель здатен виконувати нові завдання. Фото надане автором

Командувач ВМС ЗС України Сергій Гайдук подякував директору НТРЗ В’ячеславові Симченку і директору дочірнього підприємства Сергієві Бурковцю за високий професіоналізм і патріотизм у допомозі вітчизняному флоту. В Подячному листі зазначено, що Військово-морські сили України планують подальшу співпрацю з Миколаївським тепловозоремонтним заводом.