КОНФЛІКТ. Сирійська влада звинуватила повстанців у підпалі нафтових свердловин у східній нафтогазоносної провінції Дейр-ез-Зор, велика частина якої контролюється бунтівниками, передає УКРІНФОРМ з посиланням на сірійське державне інформаційне агентство SANA.

«У провінції Дейр-ез-Зор терористи підпалили три нафтові свердловини після конфлікту через ділення краденого пального. За попередніми даними, завданий збиток становить 4670 барелів нафти і 52 000 кубометрів газу», – зазначається в повідомленні.

Зараз державна нафтова компанія «Аль-Фурат» намагається згасити пожежу. Згідно SANA, усього було підпалено 9 свердловин – на 6 з них пожежу вдалося згасити. Місце розташування свердловин і які-небудь інші подробиці випадку не повідомляються.

Незважаючи на громадянську війну, виробництво нафти на більшій частині території Сирії триває. Повстанці, зокрема, продають паливо із захоплених ними свердловин регіональній владі і часто навіть транспортують її в райони, що знаходяться під контролем урядових сил.