На окупованих територіях Донецької і Луганської областей залишається близько п’яти  тисяч сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще одна проблема — це неконтрольоване вивезення дітей у Російську Федерацію. Ми не можемо контролювати цю ситуацію, ми знаємо, що близько п’яти тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, залишилися на окупованих територіях і ми не знаємо, що сьогодні відбувається з цими дітьми», — сказав Кулеба.

За його словами, іншою проблемою є те, що заклади, з яких були переселені діти-сироти, сьогодні заповнюються новими дітьми, про яких немає жодної інформації.

«Ми не знаємо, якими дітьми їх наповнюють, який статус цих дітей, хто встановлює цей статус, оскільки органи державної влади не функціонують. Тому, на наш погляд, ситуація не контрольована і може призвести до збільшення дітей без супроводу дорослих, без законних представників», — додав він.