Цими вересневими днями перші рейси із Сум у зону АТО почало виконувати новеньке  комфортабельне таксі місткістю 17 пасажирських місць. Техніку закупило і передало бійцям одне з промислових підприємств обласного центру. Так воїни, які вирушають додому в короткотермінові відпустки або ж повертаються на фронт, мають змогу подолати дорогу 600 кілометрів за 6—7 годин, а не витрачати на це понад добу дорогоцінного часу. 

 Як повідомив міський голова Сум Олександр Лисенко, так місцева влада дотрималася даного раніше слова і забезпечила зручне автомобільне сполучення між слобожанським обласним центром і Донбасом.

Утім, це не перша транспортна ластівка між двома регіонами. Ще в липні з ініціативи і за сприяння міської влади почав курсувати автомобіль, який і тепер перевозить земляків. Але його не достатньо. Та й нині міська влада Сум працює над тим, аби поповнити військовий таксопарк ще однією машиною — їй також знайдеться робота. Якщо один із меценатів дотримається даного слова і купить авто, проблему буде знято без допомоги міського бюджету і громадськості. Коли ж обіцянка нею залишиться, доведеться вдаватися до другого варіанта. Але всі схиляються до того, що в таких ситуаціях слів на вітер не кидають.