Президент Петро Порошенко провів чергову телефонну розмову з Президентом США Бараком Обамою. Глава Української держави подякував США та особисто Бараку Обамі за підтримку нашої країни та реалізації Мирного плану. Співрозмовники висловили тверде переконання, що Мінські домовленості, зокрема Протокол від 5 вересня та Меморандум від 19 вересня, мають неухильно дотримуватися і виконуватися всіма сторонами. У цьому контексті Президенти України та США приділили окрему увагу питанню контролю за українсько-російським кордоном та наголосили, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей мають бути легітимними.

Президент Обама відзначив важливість ухвалення Верховною Радою пакета антикорупційних законів і Закону «Про прокуратуру», особливо наголосивши на важливості реалізації подальших реформ.

Президент Петро Порошенко подякував США за трансатлантичну солідарність у зусиллях для досягнення миру. Співрозмовники також обговорили питання енергетики і відзначили важливість вирішення газового питання, повідомляє прес-служба глави держави.  Барак Обама також розповів про свою відеоконференцію з лідерами Великої Британії, Німеччини, Франції та Італії, де, серед іншого, вкотре йшлося про шляхи досягнення миру на Донбасі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»