ЗАБОРОНА. Україна скасує заборону на ввезення молока і молочних продуктів з Білорусі за умови надання білоруською стороною гарантій належного контролю за вмістом в них антибіотиків – повідомив перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв, передає Бі-бі-сі.

«Білоруська сторона повинна надати всі гарантії, що державна ветеринарна служба республіки Білорусь повністю контролює ситуацію щодо здоров'я тварин, хвороб тварин, вмісту антибіотиків в сировині і готовій продукції», – сказав Володимир Горжеєв 1 березня в Києві.

Він запевнив, що заборона на ввезення молока і молокопродуктів з Білорусі не є політичною, а стосується виключно поставок з тієї країни продукції, в якій вміст антибіотиків значно перевищуває встановлені українським законодавством норми.

Заборону на ввезення молокопродуктів з Білорусі в Україні запровадили 29 лютого 2012 року. Також головний державний інспектор ветеринарної медицини України  заборонив імпортувати білоруську свинину – у зв'язку із загрозою занесення африканської чуми свиней.