ТЕХНОЛОГІЇ. 21 квітня 2013 року о 24.00 за київським часом з космодрому Уоллопс (Вірджинія, США) відбувся перший демонстраційний пуск ракети-носія середнього класу «Антарес».

У рамках демонстраційного пуску РН «Антарес» вивів на орбіту імітатор корисного вантажу на цільову орбіту висотою 250—300 кілометрів з нахилом 51,6 градуса.

Ракету-носій «Антарес» створено американською компанією Orbital Science Corporation в рамках міжнародної кооперації за участю України. Перший ступінь ракети розроблено ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» та виготовлено Державним підприємством «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» в кооперації з російськими та українськими підприємствами. Американська сторона відповідає за другий ступінь, наземний комплекс і маркетинг. Фінансування програми здійснюється за участю NASA.

Успішний пуск «Антареса» має велике політичне й економічне значення та є яскравим прикладом плідної співпраці України та США у космічній сфері, наголошує прес-служба Державного космічного агентства.