ВПЕВНЕНІ КРОКИ В КОСМОС. За 20 років Україна отримала визнання на міжнародній арені космічних держав і увійшла до п'ятірки країн за кількістю щорічно здійснених пусків. Про це заявив глава Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв.

За його словами, українські ракети сьогодні стартують з чотирьох космодромів, а реалізація проекту «Циклон-4» дозволить Україні вже у 2013 році здійснювати запуски нової ракети-носія «Циклон-4» з бразильського космодрому Алкантара, повідомляє Gazeta.ua.

Глава ГКАУ зазначив, що українські ракети відомі в світі своєю надійністю і здатністю виводити космічні апарати на високоточні орбіти.

За його словами, підтвердженням цього є той факт, що за 20 років здійснено 125 стартів, українськими ракетами виведені на орбіту 238 супутників на замовлення 19 країн.

«Українські двигуни встановлені на верхньому щаблі європейської ракети «Вега», реалізується також спільний з США проект створення ракети-носія «Антарес», - сказав Алексєєв.

Він підкреслив, що на підприємствах космічної галузі України серійно виготовляються системи управління для російських ракет-носіїв «Союз», «Протон», «Рокот», «Стріла», апаратура стикування для МКС, прилади для космічних кораблів «Союз» та «Прогресс».