ІНІЦІАТИВА. Авіаперевізники з усього світу зможуть долучитися до перевезення пасажирів на матчі Євро-2012, що проходитимуть в Україні. З 15 травня по 15 липня цього року авіаційний простір нашої країни відкритий для всіх іноземних експлуатантів без обмежень. Відповідний наказ «Про здійснення нерегулярних польотів до, з та в межах України на період проведення Євро-2012» підписав віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Відтак впродовж двох місяців іноземним авіакомпаніям буде дозволено виконувати нерегулярні польоти, здійснюючи перевезення футбольних команд, уболівальників, представників національних футбольних асоціацій, представників сім’ї УЄФА та ЗМІ, без обмежень, але й без права продажу повітряних перевезень на території України, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. До авіаперевізників одна вимога: чітко та неухильно дотримуватися чинного законодавства й положень укладених міжнародних угод, а також мати відповідний СЛОТ (часовий інтервал для здійснення зльоту та посадки).

Інформація про авіаперевізників, які з 15 травня по 15 липня 2012 року виконуватимуть нерегулярні польоти до, з та в межах України, вноситиметься Державіаслужбою до АІР України (збірника аеронавігаційної інформації).

Впровадження «відкритого неба» забезпечить пасажирам, які планують відвідати матчі Євро-2012 в Україні, зручність під час подорожі та доступність цін.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»