Системна робота над оновленням рухомого складу Укрзалізниці продовжується: триває побудова 66 замовлених у Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) вагонів, у тому числі плацкартів — вперше за часів незалежності — та спеціально адаптованих вагонів для осіб з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Завдяки системній роботі Державної казначейської служби український завод отримав змогу здійснити черговий етап розрахунків за комплектуючі до вагонів. Так, близько 160 українським постачальникам перераховано понад 260 млн грн.

Це в свою чергу забезпечить ритмічну роботу заводу та дозволить продовжити побудову вагонів за графіком.

Важливо відзначити зростаючу частку виробничої локалізації: зроблені в Україні вагони для поточного замовлення Укрзалізниці тепер матимуть понад 80% комплектуючих українського виробництва. Укрзалізниця підтримує державну політику щодо локалізації виробництва та цілі, які сформовані у рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», створеної за ініціативи Президента України.

Дякуємо Кабінету Міністрів за виділені кошти на будівництво вагонів, підтримку Укрзалізниці та українського бізнесу.

КВБЗ продовжує по-партнерськи вчасно виконувати й поточні ремонти рухомого складу: сьогодні до Києва прибули відремонтовані модернові вагони локомотивної тяги (МПЛТ) з дитячим кінозалом, які вже цього тижня повернуться на маршрути до Тернополя та Чернігова.