Для отримання другого траншу від Міжнародного валютного фонду Верховна Рада України має проголосувати декілька законів, які вже неодноразово обговорювалися.

Про це зазначив у середу українським ЗМІ після зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістінг Лагард у Вашингтоні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очікую, що український парламент наступного тижня підтримає три закони, необхідні щоб отримати другий транш МВФ і щоб програма з Міжнародним валютним фондом виконувалася... Закони доволі прості, не вразливі політично для жодного члена парламенту, і я сподіваюся, що вже першої декади наступного місяця може бути засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо наступного траншу для України», — зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 8—10 червня перебував у США з робочим візитом. У середу, в останній день візиту, відбулися переговори українських представників з керівництвом МВФ, зокрема за участю директора-розпорядника Фонду Крістін Лагард.