Громадяни України з АР Крим та міста Севастополя для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням в інших регіонах України, можуть звернутися за телефоном урядової «гарячої лінії» 0-800-507-309, яка працює цілодобово, або через веб-сайт www.ukc.gov.ua

Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні.

Громадяни, які перебувають за кордоном, можуть телефонувати за номером +38 044-284-19-15 (оплата згідно з тарифами оператора зв’язку країни перебування).

На базі Урядового контактного центру організовано роботу фахівців міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які консультують громадян України з АР Крим та міста Севастополя з питань забезпечення їхніх конституційних прав у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією на півострові та допомагають розв’язати порушені ними проблеми.

На урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет 26. 03. 2014 року станом на 16 годину надійшло 4419 звернень з питань інформування громадян України, які виїхали з АР Крим та міста Севастополя на тимчасове перебування в інші регіони України, зокрема щодо державної соціальної підтримки, виплати пенсій, навчання дітей, лікування тощо.