ФАЛЬСИФІКАТ. Столичні податківці виявили 24 тисячі пляшок неякісної горілки. І 5 тисяч літрів такого ж вина. Фахівці кажуть: пересічний українець на око відрізнити, де підробка навряд чи зможе. Однак певні поради все ж є.

Літр пива зіграв із Вікторією злий жарт. Після відвідин ресторану жінка злягла. Замість живого напою їй підсунули бовтанку.

На око відрізнити фірмову  акцизну марку від фальшивої - часто не можуть навіть фахівці, які на цій справі собаку зїли. Тож радять ретельно оглядати безпосередньо пляшку. А ще - добряче збовтати. З’явиться осад - тоді ліпше не експериментувати. І не брати занадто дешевої.

Анатолій Кривошеєв, заступник начальника відділу УПМ ДПС у м. Києві : «Треба перш за все звернути увагу на етикетку. Як вона приклеєна. На зовнішній вид пляшки. Клей не повинен виходити за межі етикетки».

Олена Лоскун, журналіст : «Міцність фальсифікованої горілки в середньому 33-34 градуси. А ще для її виготовлення використовують низькоякісний етиловий спирт. Постійне вживання якого призводить навіть до сліпоти».

Лікарі попереджають: неякісний алкоголь може навіть стати причиною смерті. Лише у 2011-ому померло понад 5 тисяч осіб. Тож як тільки стає зле - викликайте швидку.

UBR