Президент Литви Даля Грібаускайте упевнена, що агресія Володимира Путіна не обмежиться Україною і він піде далі.

Про це президент Литви заявилау четвер в інтерв'ю газеті Washington Post, передає Голос Америки.

«Ми були свідками Криму. На самому початку це були «зелені чоловічки», які потім перетворилися на російських військових. Зараз те ж саме відбувається у Східній Україні. Я упевнена, що це не остання територія, де Путін має намір продемонструвати свою силу», - упевнена Грібаускайте.

Читайте також: Грібаускайте: Росія веде війну з усією Європою

На думку литовського президента, якщо Захід буде занадто м'який в питанні санкцій або не зможе їх здійснити, Путін «піде далі у спробах об'єднати Східну Україну з Південною Україною і Кримом».

На її переконання, ситуація в Україні як і раніше погіршується, і російські війська все ще діють на території країни.

«Це означає, що Європа і світ дозволяють Росії бути країною, яка не лише погрожує своїм сусідам, а й також розв'язує війну проти своїх сусідів, - продовжила вона. Це той же самий міжнародний тероризм, з яким ми стикаємося в Іраку та Сирії».

При цьому литовський лідер висловила песимізм, звинувативши Захід у тому, що він не робить достатніх заходів, щоб допомогти Україні.

«Проблема у тому, що сьогодні путінська Росія готова і хоче воювати. Європа і Захід не готові і не хочуть воювати. В Європі й у світі немає лідерів, здатних зупинити Путіна», - сказала Грібаускайте.

УКРІНФОРМ