Розміщення американських ракет в Європі спровоковано напруженими відносинами з Росією

Вперше після закінчення «холодної війни» Великобританія готова розмістити на своїй території ядерні ракети США. Про це повідомляє РБК- Україна з посиланням на «Российскую газету».

«Гучну заяву зробив міністр закордонних справ королівства Філіп Хеммонд, пояснивши можливий крок «посилюється напруженістю у відносинах з Росією»», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що міністр підтвердив, що рішення було прийнято спільно з Вашингтоном, але за словами Хеммонда, воно є «гіпотетичним». «Міністр визнав, що повернення американських крилатих ракет на Британські острови може спровокувати «новий етап гонки озброєнь»», – йдеться в ЗМІ.

Відзначимо, що ще в ході свого першого прем'єрського терміну Маргарет Тетчер виступила за підтримку рішення НАТО про розгортання в Західній Європі ракет наземного базування BGM-109G і ракет малої дальності Першинг-1А. Тетчер також дозволила американським військовим з листопада 1983 року розмістити понад 160 крилатих ракет на військово-повітряній базі США Грінем-Коммон, розташованої в англійському Беркширі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть розмістити в Європі ракети для протидії Росії.