Цими днями вулицями Сум проїхала колона із семи броньованих розвідувально-дозорних машин, які після капітального ремонту вирушили в зону бойових дій на допомогу українським військовим. Під керівництвом сержанта батальйону територіальної оборони «Суми» Євгена Скоробагатського захищати Україну відбули і бійці-добровольці та мобілізовані із запасу солдати. 

Це лише частина військової техніки, що недавно була доставлена на Сумщину для ремонту в майстернях промислових та сільськогосподарських підприємств, комунальних організацій. Спільними зусиллями, за меценатської та спонсорської підтримки всю її повертають у військовий стрій.

Як розповів генеральний директор ПрАТ «Сумське АТП-15954» Євген Кіктенко, автомобілістам дісталася машина, випущена 28 років тому і на якій, як кажуть, не було живого місця. Однак завдяки професійній майстерності слюсарів, зварників, фахівців інших спеціальностей через два тижні техніку вже було не впізнати. «Перевзута», з новітнім електронним начинням, щойно пофарбована, вона була готова до застосування.

   Та найприємніше те, що відразу по прибуттю на Луганщину, де дислокується батальйон територіальної оборони «Суми», до Євгена Кіктенка зателефонували бійці-земляки і щиро подякували за допомогу. За їхніми словами, цю техніку всі вважають за нову, адже вона зроблена з особливою любов’ю і майстерністю.