Його карикатури ви бачили неодноразово, бо Ігор вже давно ілюструє газетні публікації. Він співпрацював з кількома медійними проектами, тепер — і з «Урядовим кур’єром».

Коли публікація журналіста потребує багатозмістовної ілюстрації, редакція завжди впевнена, що Ігор Лук’янченко втілить цей задум найкращим чином. Він (можливо, комусь так здається) довго думає, а потім видає кілька таких малюнків, які обов’язково викликають посмішку. А ще професіонали люблять з ним працювати тому, що в його малюнках кілька смислових значень присутні завжди. Ігор справді класний карикатурист! Він не розважає, а м’яко примушує думати.

Ігор дуже неговіркий. Жарти і погляди його на ту чи іншу проблему народжуються і виборюють право на життя у ньому самому, а потім з-під олівця з’являються високоточні малюнки. До речі, Лук’янченка важко сплутати з іншими художниками, бо він має свій стиль і смак, які відрізняють його від інших, — їх упізнаєш одразу.

І от нещодавно дуже приємно було дізнатися, що роботи Ігоря відзначило і професійне журі міжнародного конкурсу, який пройшов у Румунії. Тема його, на перший погляд, була банальна — «Преса». Але для України з усіма проблемами нинішньої інформаційної війни, яку агресивно і прицільно веде проти нас Росія, вона виявилася болючою і дуже актуальною. Як людина небайдужа і професійна, Ігор Лук’янченко дуже цікаво відгукнувся на цю тему.

Ми радіємо разом з ним, що саме його роботи визнано кращими і вони здобули перший приз. 19—20 вересня у Румунії відбудеться церемонія нагородження, де на Ігоря чекає диплом переможця і приз. Щиро вітаємо його з перемогою і бажаємо нових творчих досягнень!