У Сєверодонецьку, який виконує функції обласного центру Луганської області, Президент Петро Порошенко представив голову Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля і назвав основні завдання, виконання яких чекає від очільника краю.

«Наступний тиждень буде визначальним у конфлікті на сході країни», — зауважив Петро Порошенко під час наради з адміністративно-господарським активом області. Якщо  росіяни не зможуть самі приборкати бандитів, які обстрілюють мирне населення, і по той, і по цей бік лінії зіткнення, то за наказом Головнокомандувача наші війська будуть готові це зробити.

Навести лад на визволених територіях Луганщини, захистити українського громадянина, відновити нормальне життя — таке завдання ставить глава держави перед новим очільником Луганщини. Але мир ми можемо встановити, тільки коли будемо сильними.

Глава держави прибув до Сєверодонецька з Донеччини, де за його наказом будують першу, другу та третю лінії оборони, створюють «потужний санітарний захист, щоб не допустити терористів і диверсантів, які б перешкоджали мирному життю українців». За словами Петра Порошенка, новітня українська армія за ці місяці зуміла зробити величезну справу: 80% військової техніки пройшло повне бойове відновлення, повний капітальний ремонт на підприємствах Укроборонпрому.

А першим іспитом у виконанні завдання з відновлення української влади для нового очільника краю буде саме якісне проведення виборів. «Дайте можливість тим, хто живе в Донецьку і Луганську, самим обрати, хто їх представлятиме. Вони не оберуть тих бандитів, які вбивають їхніх родичів та мирних громадян», — упевнений Петро Порошенко.

Із тими, кого оберуть легітимно і чесно, він готовий працювати, «якщо буде представлено у ВР східні регіони, ми зможемо зберегти ту унікальну консолідацію, яка існує в нашій країні».

 «Українська влада переможе, тільки коли буде перемога за уми людей», — підкреслив Петро Порошенко.