Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська отримала з міського бюджету і від спонсорів понад мільйон гривень для придбання новітнього лабораторного обладнання та ще 650 тисяч — на капітальний ремонт медичних кабінетів.

— Співпраця із закордонними партнерами, зокрема румунським містом Бая-Маре, дасть змогу через грант Євросоюзу закупити решту діагностичних приладів, отже стовідсотково охопити містян усіма дослідженнями, — пообіцяв Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

Це зробить ефективнішою роботу сучасної діагностично-консультативної поліклініки, що недавно запрацювала при міській лікарні. Тут цього року налагодили роботу ангіографа, томографа, МРТ. Хірурги також отримали спеціальний зварювальний апарат вітчизняного виробництва.

— Ми давно використовуємо електрокоагуляцію, але новинка, розроблена науковцями столичного інституту імені Патона, сприяє загоєнню ран, значно пришвидшує проведення операції, — зазначає завідувач хірургічним відділенням лікарні Анатолій Богуш.

Отримали нещодавно подарунки від місцевої влади й у Вінницькому обласному клінічному онкологічному диспансері. Під час відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції щодо сучасних підходів у лікуванні онкохвороб, приуроченій до 70-річчя утворення диспансеру, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк вручив головному лікареві закладу Володимирові Шамраю сертифікат на 1,5 мільйона гривень на придбання лікувального обладнання.

Заступник голови облради Наталія Солейко повідомила, що обласна рада ініціювала надання з бюджету додатково двох мільйонів гривень на хіміотерапію. Вона також зазначила: «Кабінет Міністрів відгукнувся на клопотання облдержадміністрації та облради щодо надання 4,5 мільйона гривень на встановлення в диспансері найсучаснішого медичного обладнання».