Грантову програму «Власна справа» — компонент урядового проєкту «єРобота» — втілюють із липня 2022 року. За програмою підприємці можуть отримати гранти до 250 тисяч гривень і створити чи розширити власний бізнес.

Усі можливості програми, умови та алгоритми отримання гранта, інструкції для заповнення бізнес-плану та поточні результати програми відтепер зібрано на окремій лендінг-сторінці: https://vlasnaspravagrant.com.ua.

Як повідомляє Мінекономіки, з моменту впровадження програми вже понад 14 тисяч українців стали її переможцями та отримали можливість розпочати чи розширити свій бізнес. Кошти за програмою «Власна справа» можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди, послуги маркетингу та реклами, комерційної концесії, лізингу.

«Вдячна українським підприємцям, які працюють легально, платять податки і збори й так підтримують нашу економіку та військо. Ми ж сприятимемо розвитку бізнесу через урядові програми підтримки. Цього року плануємо видати понад 15 тисяч грантів на створення чи розвиток бізнесу», — прокоментувала перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.